ORM OJA “DINNER IN THE SEA”
31. juuli 2024 adminViirelaiul toimuvad suviti tippkoka Orm Oja poolt korraldatud õhtusöögid, kus esimene käik serveeritakse pikniku vormis kadakate vahel, teine merevees ja kolmas tuuakse lauale juba viksilt ja viisakalt riides olevatele külalistele vanas majakavahi majas.
Ajasime Ormiga paar sõna juttu õhtusöögi teemal, uurisime, et miks ta üldse käib sellisel saarel nagu Viirelaid ja loomulikult, miks peaksid külalised tema suurepäraseid hõrgutisi maitsma tulema.
Mina käin Viirelaiul sellepärast nagu siit praegu näha (osutab taustal vees oleva pika taga istuvatele külalistele), et tegemist on väikese maapealse paradiisiga ja see, mis siin toimub, on minu jaoks nagu puhkus – töine puhkus. ☀️
Miks peaks klient siia tulema – no esiteks saab siin hästi süüa ja juua. Lisaks nautida seda idülli, mida meile Eesti suvi täpselt 38 päeva aastas võimaldab. Ma arvan, et Viirelaid on üks väga eriline paik maailmas, 100% täiesti ainulaadne koht. Pean tunnistama, et ilmast on mul siin täiesti suva, see saare vaib on lihtsalt nii hea. Minu jaoks pole vahet, kas sajab või on väljas päike – Viirelaiul on kogu aeg ülimõnus.
Ma mäletan meie esimest dinnerit aastal 2017, kui mu eesnimi sai ette T tähe – Torm Oja. Ilm oli nii hull, et tormiga lendas leib üle paadi ääre ja seda oli vaja veest välja püüda. 🌊🌊🌊🌊
Viirelaiul on mingi naljakas fenomen, siin on ilm veidi nagu Fääri saartel – üks minut on üks ilm järgmisel minutil kõik muutub. Või siis näiteks kui mandril ja Saaremaal on kõva raju, on Viirelaiul taevas selge ja päike paistab. Praegu ka on taevas selge ja tuulevaikne, aga kui tulime, puhus tugev tuul. 🌞🌞🌞
Nüüd sellel suvel (2024.a) otsustasime, et teeme veel kaks dinnerit – 31. juuli ja 15. august. Peale seda lähme kõik koos Taisse puhkama – sõidame sinna süüa tegema, vahepeal võib seda ka teha (siis saab puhata Viirelaiu peakokk Chris, kes töötab talvel Tais, Koh-Pha-ngan´il restoranis Indigo). 🏝🏝🏝🏝
Talvel oli mul plaan, et teen see suvi Viirelaiul ainult kolm dinnerit. Õnneks on kõik siiani nii ladusalt ja toredalt läinud, et sellest jääb väheks.
Varasematel aastatel olen iga suvi vähemalt viis kuni seitse õhtusööki teinud ja see kolm korda, mis nüüd kohe läbi on, on lihtsalt liiga vähe. Ei taha siit veel ära minna, liiga mõnus on.
Tegemist on tegelikult väga ainulaadse sündmusega, sest mujal ma sellisel kujul catering´i ei tee. Süüa pakun küll eraüritustel, nagu sünnipäevad ja firmapeod, aga avalikke dinnereid nagu Viirelaiul, ei tee ma mujal üldse.
Siiamaani pole ühtegi negatiivset tagasisidet õhtusöökide kohta ka tulnud, kuigi inimesi käib igasuguseid. Üks külaline küll kaebas, et süüa saab liiga palju, aga nüüd on kõiki esimese käigu juures hoiatatud – hoidke hoogu. 😋
Kõhu saab kindlasti täis, sest saarel lähtun ma sellest, et peale õhtusööki ei saa siit kuskile edasi minna ja teen seetõttu natuke rohkem toitu, kui muidu. Parem täis kõht, kui tühi kõht, muidu tullakse öösel suitsukala või midagi muud söödavat noolima. 🥗
Ja no raske on mitte vähe süüa, sest leged saare klassikud nagu siiakala ja munavõi on ju ülihead.
Seega tulge kõik saarele – siin on kõik lihtsalt väga hea.
Lähen nüüd parti praadima – tulge saarele! 😎
Mine tagasi